Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς ή ξερά φρούτα
Νηστίσιμα σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα (βραχάκια ή ανώμαλα)
Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς ή ξερά φρούτα
Υλικά:σοκολάτα κουβερτούρα (πχ
αμύγδαλα ανάλατα με ή χωρίς φλούδι
εναλλακτικά:
καρύδια
σταφίδες
κράνμπερις
δαμάσκηνα αποξηραμένα
βερίκοκα αποξηραμένα
σύκα κλπ
Εκτέλεση:
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε μικρό μεταλλικό σκεύος που να χωράει σε ένα μεγαλύτερο μεταλλικό σκεύος, έτσι ώστε να τη λιώσουμε σε μπεν μαρί.
Για το μπεν μαρί:
Στο μεγαλύτερο μεταλλικό σκεύος βάζουμε νερό (υπολογίστε 2-
Μέσα στο σκεύος με το νερό, βάζουμε το μικρότερο σκεύος με τη σοκολάτα.
Αφήνουμε να κάψει το νερό (δεν χρειάζεται να βράζει και να κοχλάζει) και αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει.
Αν σας πέσει κατά λάθος νερό και σφίξει η σοκολάτα σας, ρίξτε λίγο βουτυράκι και με υπομονή ξανακάνετε τη διαδικασία του λιωσίματος.
Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, όλο αυτό γίνεται εύκολα βάζοντας τη σοκολάτα σε ειδικό σκεύος στο φούρνο για ένα λεπτάκι.
Μετά, αφού λιώσει, αρχίζει το παιχνίδι.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Ρίχνουμε αρκετούς ξηρούς καρπούς στη σοκολάτα. Με πιρουνάκι (βολεύει περισσότερο) ανακατεύουμε να καλυφτούν. Παίρνουμε πιρουνιές από το μίγμα και το τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Το πόσο μεγάλα θα είναι τα σοκολατάκια, εξαρτάται από το προσωπικό σας γούστο.
Εμείς σας προτείνουμε αντί για σκέτα αμύγδαλα ή καρύδια, μπορούμε να ρίξουμε μαζί και σταφίδες , κράνμπερις και μπλουμπερις.
Αντί για ξηρούς καρπούς μπορούμε να βάλουμε αποξηραμένα φρούτα όπως σύκα πορτοκάλι ,ανανά, παπαγια, πεπόνι ,πομελο, φράουλα, βερίκοκα , δαμάσκηνα, σκέτα ή γεμισμένα με αμύγδαλο ή καρύδι. Στη συνέχεια, αφήνουμε τα σοκολατάκια να σφίξουν σε θερμοκρασία δωματίου ή αν θέλουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Σοκολαστείτε άφοβα. Είναι νηστίσιμα και είναι υγιεινά!
0 σχόλια: