Σαλάμι σοκολάτας με Καρύδια και φιστίκι Αιγίνης.
Σαλάμι σοκολάτας με καρύδια και φιστίκι Αιγίνης.
Υλικά συνταγής
1 ζαχαρούχο γάλα
100 γραμ. Μαργαρίνη
4 κ.σ. κακάο
1/2 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη (DEKA NUTS)
1/2 φλ. τσαγιού φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο (DEKA NUTS)
1 πακέτο (225
γραμ. )μπισκότα βουτύρου
Λίγο
κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το
ζαχαρούχο γάλα, τη μαργαρίνη, τη σοκολάτα και το κακάο. Αφού λιώσουν καλά, τα
αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο το μείγμα να γίνει χλιαρό.
Σπάμε μέσα στο μείγμα σοκολάτας
τα μπισκότα με το χέρι, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς
και αν θέλουμε ραντίζουμε το μείγμα με λίγο κονιάκ ή λικέρ. Ανακατεύουμε πολύ
καλά.
Τυλίγουμε το μείγμα σε λαδόκολλα
και το παγώνουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 2 ώρες, να σφίξει. Το σερβίρουμε
με παγωτό.
Mερίδες: 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Κατάψυξης: 120 λεπτά
Από την ΑΡΓΥΡΩ : http://www.argiro.gr
0 σχόλια: