Οι Ξηροί Καρποί πάνε Θάλασσα.

9:29 π.μ. 0 Comments

Η θάλασσα «ανοίγει» την όρεξη. Οι επιλογές για «ελαφριά» σνακ είναι πολλές, εμείς σας προτείνουμε τους ξηρούς καρπούς Τι θα μπορούσατε να καταναλώσετε για να καταπολεμήσετε την πείνα σας στην παραλία !! ενώ παράλληλα να χαρίσετε στο σώμα σας ενέργεια και θρεπτικά συστατικά!! από σνακ και μικρογεύματα καλής ποιότητας;
εμείς σας δίνουμε μια εύκολη πρόταση που  θα καλύψει όλες τις προϋποθέσεις για σωστή οργάνωση της διατροφής στην παραλία.
Σε πλαστικά σακουλάκια ανακατέψτε διάφορους ξηρούς καρπούς με σταφίδες και  ξερά φρούτα ξηροί καρποί να είναι ανάλατοι διότι το αλάτι θα εντείνει τη δίψα που προκαλείται ούτως ή άλλως από τη ζέστη. Οι μερίδες που θα δημιουργήσετε με τα σακουλάκια βοηθούν να μην παρασυρθείτε τσιμπολογώντας μεγάλες ποσότητες.

οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε "καλά" μονoακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα ενώ αποτελούν επίσης και φυτική πηγή πρωτεΐνης. 30 γραμ. ξηρών καρπών μας δίνουν την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης με 30 γραμ. τυρί ή μια φέτα γαλοπούλα ή 1 αυγό κ.α ενώ αποτελούν και καλή πηγή ασβεστίου (20-25 τεμάχια αμύγδαλα δίνουν περίπου 90 mg ασβεστίου). Τα ξηρά φρούτα θα δώσουν ενέργεια στον οργανισμό μας ενώ παρέχουν και κάλιο, σίδηρο και καλύπτουν την ανάγκη μας για γλυκιά γεύση.

0 σχόλια: