«Ασπίδα» για τον καρκίνο οι ξηροί καρποί

12:30 μ.μ. 0 Comments

«Ασπίδα» για τον καρκίνο οι ξηροί καρποί
Η κατανάλωση ξηρών καρπών, και πολύ περισσότερο καρυδιών, συμβάλλει στη μείωση του δείκτη σωματικής μάζας και της συσσώρευσης λίπους στην κοιλιά.

Περισσότερες πιθανότητες να αποφύγουν τον καρκίνο και τα καρδιαγγειακά προβλήματα έχουν όσοι καταναλώνουν συχνά ξηρούς καρπούς, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία έδειξε ότι όσοι τρώνε ξηρούς καρπούς τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους από τα παραπάνω. Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος προσβολής από καρκίνο είναι μειωμένος κατά 40%, ενώ για τα καρδιαγγειακά νοσήματα φτάνει το 55%.
Η μελέτη διεξήχθη από επιστήμονες του Universitat Rovira I Virgili, που ήθελαν να μελετήσουν το αν και κατά πόσο οι ξηροί καρποί συμβάλλουν στη μακροζωία, ενώ συμμετείχαν 7.000 άτομα ηλικίας από 55 έως 90 ετών.
Εκτός από τα παραπάνω, προέκυψε επίσης ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών, και πολύ περισσότερο καρυδιών, συμβάλλει στη μείωση του δείκτη σωματικής μάζας και της συσσώρευσης λίπους στην κοιλιά.
Επίσης, όσοι τους περιλαμβάνουν στη διατροφή τους – και όχι μόνο για να συνοδεύσουν το αλκοόλ – τείνουν να τρώνε πιο υγιεινά και να είναι πιο δραστήριοι σωματικά.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, τα οποία δημοσιεύονται στην επιθεώρηση BMC Medicine, στα άτομα αυτά υπάρχουν λίγα περιστατικά διαβήτη τύπου 2, ενώ η χορήγηση φαρμάκων για υπέρταση είναι επίσης περιορισμένη.
Ωστόσο, όλα αυτά δεν ισχύουν όταν η ποσότητα των ξηρών καρπών που καταναλώνεται είναι μεγάλη, επειδή συνήθως προκαλείται παχυσαρκία.

0 σχόλια: