Ξανθιά Σταφίδα, ευεργετικές ιδιότητες.

12:24 μ.μ. 0 Comments

 

Η Ξανθιά Σταφίδα μπορεί να είναι ουσιαστικά αποξηραμένο σταφύλι, έχει όμως συγκεντρωμένα πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά από ότι το φρούτο.
Το σταφύλι αποξηραίνεται είτε ως καρπός στον ήλιο, είτε απευθείας πάνω στο αμπέλι. Όπως και να παραχθεί πάντως, η πολύ γλυκιά γεύση της σταφίδας παραμένει αναλλοίωτη. Απολαύστε την φυσικά και σκέτη, ως ξηρό καρπό, σε φρέσκες πράσινες σαλάτες, στα δημητριακά ,σε μπισκότα και κέικ ,στο γιαούρτι ακόμα και στο πιλάφι η σαν θρεπτικό σνακ γεμάτο υπέροχη γεύση! Γι’ αυτό και η σταφίδα ξανθιά είναι τέλειο υλικό, επίσης οι σταφίδες αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών , βιταμίνης Β6 , σιδήρου , φωσφόρου, καλίου, μαγνησίου και ασβεστίου.

 

Ξανθιά Σταφίδα, ευεργετικές ιδιότητες

➤ Οι σταφίδες είναι πολύ καλή πηγή ενέργειας

➤ Είναι γεμάτες θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία

➤ Είναι επίσης πλούσιες σε αντιοξειδωτικά

➤ Πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, οι σταφίδες ενδείκνυται για κατανάλωση σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας, μιας και βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου

➤ Είναι επίσης μία από τις λίγες πηγές ρεσβερατρόλης, ενός αντιοξειδωτικού που έχει συσχετιστεί με προστασία από αλλιώτικες ασθένειες, καθώς επίσης και από παθήσεις της καρδιάς

➤ Δεν περιέχουν γλουτένη

➤ Περιέχουν επίσης σίδηρο και συνεπώς είναι καλό να καταναλώνονται σε περιπτώσεις αναιμίας

Είναι τέλος εξαιρετική πηγή του συμπλέγματος βιταμινών Β.

 

✔Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρμ.:Νερό 18,0 ενέργεια 289kj / 348 kcal, λιπαρά 0,57g , υδατάνθρακες 77,4g εκ των οποίων σάκχαρα 73,5g , πρωτεΐνες 2,5g , ασβέστιο 62, φώσφορος 101,σίδηρο 3,5, νάτριο 27, κάλιο 763.

 

0 σχόλια: