Βασιλικοί Χουρμάδες

1:26 μ.μ. 0 Comments

 

Βασιλικοί Χουρμάδες

Όπως αναφέρει και το όνομα τους, βασιλικοί χουρμάδες ,είναι σαρκώδεις μεγάλοι σε μέγεθος και μαλακή υφή, με υπέροχη πλούσια γλυκιά γεύση που συνδυάζεται με υψηλή θρεπτική αξία.


Πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά, καροτενοειδή, βιταμίνη Α, βιταμίνη C

Οι Βασιλικοί Χουρμάδες θεωρούνται πως μειώνουν τη χοληστερόλη, αυξάνουν την ενέργεια, μειώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων, ενισχύουν την υγεία των οστών και βοηθούν στην αντιμετώπιση πεπτικών προβλημάτων. Οι χουρμάδες αποτελούνται κατά 70% περίπου από φυσικά σάκχαρα, κυρίως φρουκτόζη και γλυκόζη σε ίση αναλογία, γεγονός που τα κάνει πλούσια πηγή ενέργειας. Το υπόλοιπο 20% καταλαμβάνεται από πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και διάφορα μικροθρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο.

Οι αδιάλυτες και διαλυτές φυτικές ίνες που περιέχουν βοηθούν στον καθαρισμό του γαστρεντερικού συστήματος, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου.

Μόλις 3 χουρμάδες μπορούν να καλύψουν τη λιγούρα για γλυκό και να σας γεμίσουν με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.

Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρμ.: ενέργεια 277 kcal, λιπαρά 0,15g κορεσμένα 0,21g, υδατάνθρακες 75g εκ των οποίων σάκχαρα 66g , φυτικές ίνες 6.7g πρωτεΐνες 1,81g ,κάλιο 696mg, φώσφορος 62mg, μαγνήσιο 54mg.

0 σχόλια: