Χάσε τα κιλά των γιορτών με ξηρούς καρπούς.

10:09 π.μ. 0 Comments

Χάσε τα κιλά των γιορτών με ξηρούς καρπούς

 Δεν μπορείς να παρακολουθήσεις ταινία χωρίς να μασουλάς τα αγαπημένα σου σποράκια; Είσαι λάτρης των ξηρών καρπών κάθε είδους και δεν μπορείς να σταματήσεις την κατανάλωσή τους; Όμως, πόσο ωφέλιμοι είναι για την υγεία σου; Ποιο είδος να προτιμήσεις;
Συμβουλές
► Αγόρασε τους ξηρούς καρπούς με το περίβλημά τους και καθάρισέ τους λίγο πριν τους καταναλώσεις, γιατί τα λιπαρά τους οξειδώνονται κι αλλοιώνονται πολύ εύκολα.
► Απόφυγε τους αλατισμένους, καβουρντισμένους και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, γιατί αυτές οι διαδικασίες επεξεργασίας μειώνουν κατά πολύ τις ευεργετικές τους ιδιότητες.
► Μπορείς να τρως άφοβα περίπου μία χούφτα ξηρούς καρπούς, 3-4 φορές εβδομαδιαίως.
Αυτό το ήξερες;
► Οι ξηροί καρποί έχουν λίγα κορεσμένα λιπαρά και καθόλου χοληστερίνη. Η λελογισμένη κατανάλωσή τους συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων της «κακής» χοληστερίνης.
► Μια χούφτα αμύγδαλα καλύπτει το 35% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη Ε.
► Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια περιέχει περίπου 2,5 γραμμάρια ω-3 λιπαρών οξέων.
► Ένα και μόνο βραζιλιάνικο καρύδι προμηθεύει τον οργανισμό μας με τριπλάσια ποσότητα σεληνίου σε σχέση με την ημερήσια συνιστώμενη.
► Οι κουκουναρόσποροι περιέχουν πινολενικό οξύ, που σχετικές έρευνες έδειξαν ότι μειώνει σημαντικά την όρεξη μέσω της δράσης του σε δύο ορμόνες που ελέγχουν τον κορεσμό.
► Οι κολοκυθόσποροι (πασατέμπος) περιέχουν ουσίες που συμβάλλουν στην καλή υγεία του ουροποιητικού συστήματος και στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.
► Οι ηλιόσποροι είναι οι πλουσιότεροι σπόροι σε ιχνοστοιχεία και απαραίτητα λιπαρά οξέα.
► Τα στραγάλια είναι εξαιρετικό σνακ για κάθε δίαιτα, καθώς είναι χαμηλά σε θερμίδες, αλλά πλούσια πηγή λεκιθίνης, βιταμινών Β και πρωτεϊνών.
Οι θερμίδες των ξηρών καρπών  στη μερίδα των 28 g ή περίπου 1 μικρή χούφτα, όχι πολύ γεμάτη.
► Αμύγδαλα ανάλατα 160
► Αμύγδαλα λευκά 235
► Ηλιόσποροι ψίχα 135
► Καρύδια ψίχα 190
► Κάσιους αλατισμένα 160
► Κάσιους ανάλατα 155
► Κολοκυθόσποροι ψίχα 130
► Κουκουναρόσποροι 160
► Πίνατς 170
► Στραγάλια μαλακά 102
► Φιστίκια αράπικα 180
► Φιστίκια κελυφωτά 160
► Φουντούκια 180
 Εμείς σας δίνουμε άλλη μια πρόταση για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
Δοκιμάστε Ελληνικούς ξηρούς καρπούς  ..ΑΜΥΓΔΑΛΑ , ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΚΕΛΥΦΩΤΑ ΚΑΙ ΑΡΑΠΙΚΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟ.. χωρίς γλουτένη ψημένους στο φούρνο  με αλάτι Ιμαλάϊων.

0 σχόλια: