Τρούφες παγωτό με ξηρούς καρπούς
- ΥΛΙΚΑ
- 280 γρ. παγωτό βανίλια
- παγωτό μόκα 280γρ.
- παγωτό σοκολάτα 280γρ.
- 570 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 22,5 ml. ηλιέλαιο
- 300 γρ. αμύγδαλα ανάλατα φιλέ χονδροσπασμένο και καβουρντισμένο
- 180 γρ. τριμμένη καρύδα ελαφρά καβουρντισμένη
- 20 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα και κομμένα
- Χρόνος Προετοιμασίας
- 50 λεπτά
- Βαθμός Δυσκολίας
- Μέτρια
Συνταγή για 24 τρούφες.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και με ένα στρογγυλό κουτάλι
ή με μια μικρή σέσουλα παγωτού βάζουμε 8 μικρές μπάλες παγωτό από κάθε
γεύση (βανίλια, μόκα, σοκολάτα).Τις πλάθουμε λίγο με τα χέρια μας ώστε
να είναι ομοιόμορφες.
Το μέγεθος κάθε μπάλας πρέπει να είναι λίγο πιο μικρό από ένα μπαλάκι του ping pong.
Βάζουμε στην κατάψυξη τις μπάλες παγωτού για ένα βράδυ.
Βάζουμε την σοκολάτα με το ηλιέλαιο σε ένα μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Αφήνουμε να λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις η σοκολάτα έχει λιώσει εντελώς και είναι λεία, βγάζουμε το μεταλλικό μπολ από το νερό και αφήνουμε την σοκολάτα να κρυώσει μέχρι να είναι χλιαρή.
Βάζουμε τα αμύγδαλα, την καρύδα και τα φιστίκια σε χωριστά μπολ.
Βάζουμε λαδόκολλα σε 3 μεγάλα ρηχά πιάτα.
Δουλεύοντας μία μία κάθε φορά και πολύ γρήγορα τις μπάλες παγωτό, τις βουτάμε στην χλιαρή σοκολάτα. Με ένα πιρούνι τις γυρνάμε ώστε να πάει σοκολάτα παντού και στην συνέχεια, με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το παγωτό από την σοκολάτα και το τοποθετούμε στο μπολ με το αμύγδαλο. Με τα χέρια μας καλύβουμε όλη την μπάλα παγωτό με αμύγδαλο και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο με λαδόκολλα.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες μπάλες παγωτό βανίλια, βουτώντας τις κάθε φορά ή στο αμύγδαλό ή στην καρύδα ή στο φιστίκι. Στην συνέχεια τις τοποθετούμε στην κατάψυξη και παίρνουμε άλλη γεύση μπάλες παγωτό. Πραγματοποιούμε την ίδια διαδικασία όπως και με τις μπάλες βανίλιας.
Κάνουμε λίγες λίγες τις μπάλες και τις υπόλοιπες τις διατηρούμε στην κατάψυξη για να μην λιώσουν.
Όταν έχουμε τελειώσει με όλες τις τρούφες, τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρουμε.
Διατηρούνται στο ψυγείο σε μπολ σκεπασμένο με καπάκι.
http://www.cookbox.gr
Το μέγεθος κάθε μπάλας πρέπει να είναι λίγο πιο μικρό από ένα μπαλάκι του ping pong.
Βάζουμε στην κατάψυξη τις μπάλες παγωτού για ένα βράδυ.
Βάζουμε την σοκολάτα με το ηλιέλαιο σε ένα μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Αφήνουμε να λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις η σοκολάτα έχει λιώσει εντελώς και είναι λεία, βγάζουμε το μεταλλικό μπολ από το νερό και αφήνουμε την σοκολάτα να κρυώσει μέχρι να είναι χλιαρή.
Βάζουμε τα αμύγδαλα, την καρύδα και τα φιστίκια σε χωριστά μπολ.
Βάζουμε λαδόκολλα σε 3 μεγάλα ρηχά πιάτα.
Δουλεύοντας μία μία κάθε φορά και πολύ γρήγορα τις μπάλες παγωτό, τις βουτάμε στην χλιαρή σοκολάτα. Με ένα πιρούνι τις γυρνάμε ώστε να πάει σοκολάτα παντού και στην συνέχεια, με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το παγωτό από την σοκολάτα και το τοποθετούμε στο μπολ με το αμύγδαλο. Με τα χέρια μας καλύβουμε όλη την μπάλα παγωτό με αμύγδαλο και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο με λαδόκολλα.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες μπάλες παγωτό βανίλια, βουτώντας τις κάθε φορά ή στο αμύγδαλό ή στην καρύδα ή στο φιστίκι. Στην συνέχεια τις τοποθετούμε στην κατάψυξη και παίρνουμε άλλη γεύση μπάλες παγωτό. Πραγματοποιούμε την ίδια διαδικασία όπως και με τις μπάλες βανίλιας.
Κάνουμε λίγες λίγες τις μπάλες και τις υπόλοιπες τις διατηρούμε στην κατάψυξη για να μην λιώσουν.
Όταν έχουμε τελειώσει με όλες τις τρούφες, τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρουμε.
Διατηρούνται στο ψυγείο σε μπολ σκεπασμένο με καπάκι.
http://www.cookbox.gr
0 σχόλια: