Κέικ με φρούτα και ξηρούς καρπούς

10:17 π.μ. 0 Comments

ΣΟΥΠΕΡ ΚΕΙΚ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ

½ φλιτζάνι του τσαγιού δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 ½ (250γραμμ.) φλιτζάνι του τσαγιού ξανθές σταφίδες
1 ½ (250γραμμ.) φλιτζάνι του τσαγιού μαύρες σταφίδες
½ φλιτζάνι του τσαγιού λικέρ κεράσι
½ φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ

125γραμμ. Βούτυρο
½ φλιτζάνι του τσαγιού μαύρη ζάχαρη
3 αβγά

1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ
¼ φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό
¼ φλιτζάνι του τσαγιού μαρμελάδα βερίκοκο

1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά της σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού (250γραμμ.) κερασάκια γλασέ
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού (250γραμμ.) χουρμάδες κομμένους στην μέση, χωρίς κουκούτσι
1  φλιτζάνι του τσαγιού ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού. Μόνο το κίτρινο μέρος και το πορτοκαλί. Καθόλου λευκό για να μην είναι πικρό.
2 φλιτζάνια του τσαγιού (250γραμμ.) καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βάλτε τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες σε ένα μπολ. Περιχύστε τα με τα λικέρ και αφήστε τα όλη την νύχτα.
2. Βουτυρώστε ένα βαθύ ταψί 23εκατοστών διαμέτρου και καλύψτε το με τριπλή λαδόκολλα. Ανάψτε τον φούρνο στο πάνω-κάτω, στους 150ο C.
3. Διαλύστε μέσα στο ζεστό νερό τον καφέ και την μαρμελάδα.
4. Κοσκινίστε τα δυο αλεύρια, μαζί με το κακάο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
5. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίξτε χτυπώντας, ένα-ένα τα αβγά.
6. Προσθέστε το μείγμα του νερού και το μείγμα του αλευριού σε 2 δόσεις ανακατεύοντας.
7. Στην συνέχεια σουρώστε τα δαμάσκηνα με τις σταφίδες και κρατήστε το ζουμί. Ρίξτε τις στραγγισμένες σταφίδες με τα δαμάσκηνα στη ζύμη του κέικ.
8. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε το.
9. Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και φουρνίστε το για 2 ώρες.
10. Όταν το ξεφουρνίσετε, αλείψτε το με ένα πινελάκι με το ζουμί που έχετε κρατήσει από τις σταφίδες και τα δαμάσκηνα. Σκεπάστε το και αφήστε το να κρυώσει μέσα στο ταψί.
Διατηρείται 3 μήνες.

0 σχόλια: