Σύμμαχος στο αδυνάτισμα τα ξερά δαμάσκηνα

12:50 μ.μ. 0 Comments


Μια χούφτα ξερά δαμάσκηνα μία ή δύο φορές την ημέρα βοηθούν στη συγκράτηση του αισθήματος της πείνας, με αποτέλεσμα να λειτουργούν βοηθητικά για όσους θέλουν να χάσουν βάρος.

Τα ξερά δαμάσκηνα «κόβουν» την όρεξη, ωστόσο όποιος θέλει να δοκιμάσει αυτό το κόλπο μόνος του, θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσει με μικρότερες ποσότητες για να ελαχιστοποιήσεις τις… «διαταραχές», για τις οποίες φημίζονται!
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ παρακολούθησαν το βάρος και την όρεξη 100 υπέρβαρων αντρών και γυναικών, στο διαιτολόγιο των μισών από των οποίων πρόσθεσαν και ξερά δαμάσκηνα.
Οι άντρες έτρωγαν 170 γραμμάρια
την ημέρα (περίπου 15 τεμάχια), ενώ οι γυναίκες 140 γραμμάρια (γύρω στα 12 κομμάτια).
Λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ζάχαρης που περιέχουν τα αποξηραμένα φρούτα, όσοι θέλουν να χάσουν βάρος συνήθως περιορίζονται περίπου στα 30 γραμμάρια την ημέρα.
Και οι δύο ομάδες υπέρβαρων αντρών και γυναικών έχασαν περίπου 2 κιλά και 2,5 εκατοστά από την περιφέρεια της μέσης τους, μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών.
Οι ερευνητές παρατήρησαν ωστόσο, ότι η απώλεια βάρους έτεινε να αυξάνεται στην ομάδα που έτρωγε τα ξερά δαμάσκηνα, προς το τέλος του πειράματος.
Επιπλέον, οι εθελοντές δήλωσαν ότι ένιωθαν πιο γεμάτοι.

0 σχόλια: