ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ & ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

10:37 π.μ. 0 Comments

ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ & ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Από την Ιωάννα Σταμούλου

ΥΛΙΚΑ

(για 6 μερίδες)
Για τα καλαθάκια:
2 φύλλα κρούστας 
½ φλ. φιστίκι Αιγίνης
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο 
3 κ.σ. βούτυρο για επάλειψη
Για τη γέμιση:
Παγωτό της προτίμησης σας.
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
125 γρ. γάλα
1 σφην. κονιάκ 
1 κ.σ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο. Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε 12 τετράγωνα. Θρυμματίζουμε τα φιστίκια Αιγίνης, κρατώντας στην άκρη μερικά για το γαρνίρισμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο ή κανέλλα στα φιστίκια και ανακατεύουμε.
Κάθε τετραγωνάκι το αλείφουμε με βούτυρο, πασπαλίζουμε με το μείγμα με τα φιστίκια, από πάνω στρώνουμε 2ο τετραγωνάκι, επαναλαμβάνουμε με το βούτυρο και τα φιστίκια, σκεπάζουμε με ένα 3ο τετραγωνάκι αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.
Μόλις ψηθούν αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε μέσα στα καλαθάκια μας μπάλες παγωτό. Γαρνίρουμε με φιστίκια Αιγίνης και περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας.
Για τη σάλτσα σοκολάτας, βάζουμε το γάλα να πάρει βράση. Βάζουμε σε ένα μπολ τη κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ρίχνουμε από πάνω το γάλα που έβρασε. Ανακατεύουμε να λιώσει, προσθέτουμε το βούτυρο, το κονιάκ και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε. Η σάλτσα μας διατηρείται 3 – 4 μέρες στο ψυγείο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρουμε.

Tην συνταγή θα την βρείτε στο site http://www.chefonair.gr/

0 σχόλια: