Χαλβάς σιμιγδαλένιος με ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο σκεύος ζεσταίνουμε ελαφρά το λάδι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σκόνη κανέλας και τους ξηρούς καρπούς.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι ζεσταίνοντας το νερό με την ζάχαρη, το μέλι, το ξύλο κανέλας και τις δύο φλούδες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μέλι.
- Ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι, με προσοχή μην πιτσιλιστούμε και ανακατευουμε.
- Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει ο χαλβάς απο τα τοιχώματα.
- Τοποθετούμε το χαλβά μας σε μια φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Αφού ξεφορμάρουμε πασπαλίζουμε με κανέλα και λίγο σουσάμι.
Καλή επιτυχία και καλή καλή σας όρεξη !
Πηγή: http://www.e-syntages.gr
0 σχόλια: