Χαλβάς σιμιγδαλένιος με ξηρούς καρπούς

12:59 π.μ. 0 Comments

Υλικά
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2½ ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα σκόνη
  • 1 φλούδα απο λεμόνι
  • 1 φλούδα απο πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 - 5 κουταλιές μέλι
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες, αμύγδαλα και καρύδια
  • σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο σκεύος ζεσταίνουμε ελαφρά το λάδι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σκόνη κανέλας και τους ξηρούς καρπούς.
  2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι ζεσταίνοντας το νερό με την ζάχαρη, το μέλι, το ξύλο κανέλας και τις δύο φλούδες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μέλι.
  3. Ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι, με προσοχή μην πιτσιλιστούμε και ανακατευουμε.
  4. Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει ο χαλβάς απο τα τοιχώματα.
  5. Τοποθετούμε το χαλβά μας σε μια φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Αφού ξεφορμάρουμε πασπαλίζουμε με κανέλα και λίγο σουσάμι.

Καλή επιτυχία και καλή καλή σας όρεξη !
Πηγή: http://www.e-syntages.gr

0 σχόλια: